Янаки Стоилов: Премиерът трябва да приеме оставката на Овчаров
Янаки Стоилов: Премиерът трябва да приеме оставката на Овчаров / netinfo
За промени в правителството, които да доведат до промяна в политиката се обяви лявото крило в БСП. Според Янаки Стоилов премиерът Сергей Станишев трябва да приеме оставката на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

На тези избори БСП претърпя електорален срив, имаше отлив на 700000 избиратели, включително твърди привърженици на партията, посочи Стоилов. По думите му изборните резултати правят БСП заложник на ДПС в управлението. Според него причините за лошия резултат за социалистите на вота са неудовлетворението от социалната политика, недоверието заради съмненията за корупция и скандала „АлександровОвчаров”, неубедителната кандидатска листа.

От лявото крило настояха социалния сектор да вземе превес над либералния в управлението. Те поискаха политическа отговорност да поемат замесените в скандала  –  заместник-председателят на партията и министър на икономиката и енергетиката Румен Овачров, Корнелия Нинова  – член на Висшия съвет и Ивелин Николов – заместник-председател на БСП и председател на предизборния щаб. Според Александър Лилов премиерът трябва да направи промени в състава на кабинета най-вече в областите, в които страната ни изостава.