Янаки Ганчев обвини Каракачанов, че е давал пари на протестиращи
Янаки Ганчев обвини Каракачанов, че е давал пари на протестиращи / снимка: NovaNews.bg

„Миналата година за мен беше трета зима, в която съм на улицата. Първите два протеста бяха потребителски, но миналата година от потребителски той премина в гражданско неподчинение срещу системата", каза в предаването „Събуди се" по Нова телевизия Янаки Ганчев от движение „Орлов мост".

Той заяви, че не се чувства виновен за разделението на протеста. „На 19 февруари пак ще излезем на улицата", каза Ганчев.

„Това не е протест, това е процес. Ние дадохме началото на счупването на тази матрица и няма за какво да сме виновни", заяви той.

На въпрос получавал ли е пари, за да ходи на протестите, той беше категоричен, че пари не е получавал. „Не съм получавал и не съм давал пари, за разлика от тази политическа проституция, която започна от палатките, които аз основах и затова слязох от там", аргументира се Ганчев.

Попитан кой е давал пари той заяви, че Красимир Каракачанов е минавал редовно и е давал пари на протестиращите. „Имаше и други, които даваха пари и това продължава до днес. Отвратително е да ти плащат, за да протестираш", заяви Ганчев.

В отговор на обвиненията на Янаки Ганчев Красимир Каракачанов заяви в ефира на Нова телевизия, че не е давал пари на протестиращи по време на февруарските протести: „На палатковия лагер не съм ходил никога, тъй като той не е бил свързан с нас и наши мероприятия. Това, че съм давал пари на протестиращите, са пълни глупости".

Каракачанов беше категоричен, че ще заведе дело срещу Ганчев, защото думите му били клевета.