Пуснаха под гаранция синът на заместник-земеделския министър
Пуснаха под гаранция синът на заместник-земеделския министър / netinfo

Освободиха под парична гаранция от 1000 лева синът на заместник-земеделския министър Стефан Юруков-Илия, който бе подведен под отговорност за отвличане и побой на две 17-годишни момчета от Велинград в края на 2006 година.

Мярката на съучастникът му Цветан Тюфекчиев също бе променена от задържане под стража в парична гаранция от 3000 лева. Решението бе взето от Пловдивския апелативен съд.

В началото на декември миналата година Юруков и Тюфекчиев отвлекли двете момчета от автобусна спирка близо до гимназията, в която учели. Със заплахи и побой похитителите ги качили насила в кола и ги откарали в частна вила в местността Лепеница, където се саморазправили с тях.

Връзвали ги и ги душили със сезал, заплашвали ги, че ще ги завържат голи на дърво отвън. Целта била да ги накарат да признаят, че са участвали в кражба на цигари на стойност 18 хиляди лева от техен магазин. Тормозът спрял след два часа, след получен сигнал, че децата не са виновни. Илия Юруков лично закарал пребитите момчета пред домовете им.