От АПИ съветват шофьорите да карат внимателно
В 10:00 часа беше пуснато движението в ремонтирания 6-километров участък от магистрала „Тракия”, от общо 16, 5 км, които се обновяват в момента.

Строителните работи започнаха в началото на февруари и сега се възстановява преминаването в отсечката между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“, предава NOVA.

Пускат движението по ремонтиран участък от „Тракия“

„Предприехме изпълнение на стабилизация на основните пластове. Чрез метода „студено рециклиране” със свързващо вещество с по-голям процент вар, което да може да изсуши терена”, каза инж. Даниел Иваничков от АПИ.

Той обясни още, че е подобрено отводняването, чрез ревизии и ремонт на дренажите. „Асфалтирахме разделителната ивица, за да може водата да не пропива”, посочи Иваничков. Гаранцията на ремонта е три години.

Борисов провери ремонта на „Тракия“, пускат част от трасето другата седмица (ВИДЕО/СНИМКИ)

Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел „Чирпан - изток“ продължава. От Пътната агенция съветват шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация. Ремонтът в 10 км отсечка от пътен възел „Чирпан“ до пътен възел „Чирпан - изток“ се очаква да завърши в края на април.
nova.bg