Премиерът Бойко Борисов заедно с зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков проверяват ремонтните дейности по "Тракия" край Чирпан.

По думите на министър-председателя другата седмица трасето ще бъде пуснато.

Бойко Борисов Тракия
Бойко Борисов/ Facebook

Бойко Борисов Тракия
Бойко Борисов/ Facebook


"До 3-4 дни ще бъде сложен износващия слой, както и мантинели. Скоро българите ще могат свободно да си пътуват", увери той.

"Ето я нашата армия от валяци, багери, камиони. Няма събота, няма неделя", коментира премиерът.

"Приключват ремонтните дейности по 6-километровата отсечка на АМ "Тракия" между п.в. "Марица" и п.в. "Чирпан". Ремонтът на останалите 10 км до пътен възел „Чирпан - изток“ продължава и ще завърши през втората половина на април", каза още Борисов.

След като дейностите по този участък приключат, работата ще се пренесе и по последните 24 км на АМ "Тракия" до Стара Загора.

С пускането на движението в ремонтирания 6-километров участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан - изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно.Ремонтните дейности на 10-колометровата отсечка до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат до 17 април, уточниха по-късно от правителствената информационна служба.

Строителните дейности в 16,5-километровия участък са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“. В края на декември приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“.

Бойко Борисов Тракия
Бойко Борисов/ Facebook

Бойко Борисов Тракия
Бойко Борисов/ Facebook