Пускат Малкия Маргин под домашен арест
Пускат Малкия Маргин под домашен арест / netinfo
Състав на Софийски градски съд промени мярката за неотклонение на Николай Маринов – Малкия Маргин от "задържане под стража" в "домашен арест".

Според експертизите здравословното състояние на Маринов е несъвместимо с условията на следствения арест. Той е имал неколкократни епилептични припадъци в резултат на продължителен престой при ограничителни условия.

Самият Николай Маринов, на когото бе дадена думата в съда, помоли за промяна на наложената му мярка, като описа здравословното си състояние.

Съдът прецени, че не е отпаднала опасността подсъдимият да извърши ново престъпление, но налице е ново обстоятелство, свързано с неговото здравословно състояние. Поради това съдът промени мярката от "задържане под стража" в "домашен арест".

Николай Маринов е подсъдим заедно с брат си Красимир Маринов, Светлин Карагеоргиев, Иво Карагеоргиев, Веселин Тошев, Бисер Илиев и Стефан Рангелов за подготовка на три убийства. Поради влошено здравословно състояние от началото на съдебния процес бяха променени мерките от задържане под стража в домашен арест на Красимир Маринов и Веселин Тошев, с по-лека мярка е и Светлин Карагеоргиев.