Саниране
Саниране / Дарик Враца
По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ресорният заместник-министър Малина Крумова ще направи проверки на сгради, санирани по Националната програма за енергийна ефективност. Поводът са получени сигнали за проблеми при изпълнение на дейностите по санирането.

Прокуратурата поиска от МРРБ данни за нарушения във връзка със санирането 

Проверката ще започне от Мездра утре, 23 май,  в жилищен блок, в който се прояви теч заради валежи по време на започналите обновителни дейности.

Плащали за асансьори и домофони с пари по програмата за саниране

С цел повишаване на контрола върху избраните изпълнители по програмата, на 10 май министър Николай Нанков изпрати писмо до общинските и областните администрации, както и до Националното сдружение на общините в Република България, с препоръка за извършване на периодични проверки на завършените обекти, като в тях бъдат включвани и представители на сдруженията на собствениците.

Кметове алармират: Има неразплатени суми по сключени договори за саниране
 
В писмото се препоръчва още при констатирани дефекти или некачествено изпълнение те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител и за негова сметка в рамките на договорения гаранционен срок за изпълнените строително-монтажни работи за сграда, реновирана със средства от Националната програма.