/ Георги Димитров
Тринадесет машини за гласуване ще бъдат транспортирани в понеделник до Централната избирателна комисия (ЦИК), включително трите, на които в изборния ден се появи надпис "Дневникът е подправен", с цел да бъдат изследвани и да се установи проблемът. Това стана известно по време на днешното заседание на ЦИК.

Председателят на Комисията Камелия Нейкова обясни, че в тези секции, в които са били трите дефектирали машини, е имало по две машини за гласуване, затова изискват и втората, въпреки че за нея не е имало информация за възникнал проблем.

Останалите машини се изискват, защото те са били разменени, били са предвидени за една избирателна секция, а с тях е гласувано в друга, каза тя. Затова машините са 13, а не са три, уточни Нейкова.

От ЦИК изискват от "Сиела Норма" докладите от инсталирането на машините, както и данни за техниците и времето на инсталация. 

Предвижда се транспортът на машините да бъде осигурен от Народното събрание и по пътя от склада към ЦИК да бъдат охранявани от Главна дирекция "Жандармерия".
БТА