Протестират всички шивачки от предприятието Вида стил
Протестират всички шивачки от предприятието Вида стил / снимка: Sofia Photo Agency
Протестират всичките 300 работещи във видинското шивашко предприятие „Вида стил”, които не са получавали трудовите си възнаграждения от началото на годината.

Причина за протестите във „Вида стил” е липсата на заплати. Според работещите там фирмата редовно изнася в чужбина готова продукция, но за заплати пари няма. От страна на ръководството има многобройни обещания за изплащане, но засега няма такива действия.

От Областната инспекция по труда има предписания в срок до 10 април да се изплатят възнагражденията, но до момента няма разплащане.

Още една причина за протестите на жените, голяма част от които изхранват сами изхранват семействата си поради високата безработица, е, че условията на труд са много лоши – през зимата е студено, а през лятото много горещо.

Работниците казаха, че са разговаряли с директора на фирмата, която е съобщила, че президентът й е на път и ще се срещне с тях едва в понеделник. Всички протестиращи са на мнение, че няма да се върнат на работа, докато не получат парите си.