/ Снимка: Дарик, архив
Прокуратурата предава на съд административния ръководител на районна прокуратура Казанлък Кръстин Кацаров заради престъпления против правосъдието и за опит за принуда.
 
Според държавното обвинение прокурор Кацаров е склонил двама прокурори да прекратят разследване за държане на наркотични вещества срещу лице, което е син на негови приятели.

Лозан Панов разяснява защо съдът пуска обвиняеми под "домашен арест"

 
При друг случай Кацаров е склонил прокурор да наруши служебните си задължения и да привлече към наказателна отговорност лице за документна измама, без да е доказаната вината му.
 
Съдия в Административен съд – Стара Загора също е бил повлиян от обвиняемия да уважи жалбата на представител на търговско дружество за отмяна на заповед.

Излезе докладът за България - вижте какво пише в него

 
Чрез телефонно обаждане пък Кацаров е принудил баща да убеди сина си да не търси правата си по съдебен път за нанесен побой и отправени закани, посочват още от прокуратурата. Ако синът не оттегли жалбата, то Кацаров щял да направи така, че той да влезе в затвора и да бъде подложен на сексуално насилие именно от човека, срещу когото е подал жалбата.
 
От прокуратурата посочват, че са разпитани 50 свидетели. Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждането на делото.