Прокуратурата в Пазарджик проверява случай с малтретирано дете
Прокуратурата в Пазарджик проверява случай с малтретирано дете / netinfo

Прокуратурата в Пазарджик разпореди проверка по случая с малтретираното дете, след като се е самосезирала от публикации в медиите, съобщи за Дарик радио окръжият прокурор Иван Даскалов. Образувано е дознание срещу неизвестен извършител. Случаят се разследва от полицията, започват разпити, уточниха от там.

От Социално подпомагане в Пазарджик са готови да приемат на седмична грижа в социален дом Лазар Пильов, само когато 8-годишния Лазар е напълно излекуван, каза директорът на Социално подпомагане в Пазарджик Илиана Малинова. Специалистите от отдела са на мнение, че все още има риск за здравето на детето, което е и с вродена умствена изостаналост.

26- годишната майка Йорданка Пильова заяви пред Дарик категорично, че не е посягала на детето си и че то е паднало от висока стълба върху остри предмети, но допуска Лазар де е бил малтретиран от доведените му братя от мъжа, с когото живее от 2 месеца. Самата майка е също с проблемно психично здраве, а вторият и мъж е незличимо болен. Йорданка Пильова се грижи сама за него, за болното си собствено дете, което изисква специални грижи, и за още четирите деца на втория си мъж, най-малкото от които е на 6 години.

Съседи твърдят, че болният от рак мъж на Йорданка е с разклатени нерви и допускат той да е посягал на детето, докато майката ходи на работа.

Заключението на лекарите е, че травмите по тялото на момчето са причинени от малтретиране и са категорични, че детето има нужда от специални грижи.