/ IStock
Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с материал, излъчен тази сутрин по NOVA за извършена кражба от жилището на възрастна жена в кв. „Света Троица“ в София, съобщиха от обвинението.

От материала, излъчен в ефира на NOVA, става ясно, че преди няколко дни за времето между 09:00 и 10:00 часа 75-годишна жена излязла от дома си, за да пазарува.

Обраха за минути жилището на възрастна жена в София (ВИДЕО)

През това време от жилището ѝ били отнети вещи, включително и златни накити. Веднага след като се прибрала, възрастната жена заварила жилището си „преобърнато“ и установила липсата на вещи от дома си.

В материала се съобщава, че извършителите са „действали професионално“, както и че „няма следи от взлом по вратата на апартамента“. За инцидента пострадалата жена е уведомила дъщеря си.

В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършена кражба. Разследването е възложено на 03 РУ-СДВР.

Софийска районна прокуратура използва случая още веднъж да призове гражданите станали жертва на престъпления веднага да подават сигнали до органите на МВР и Прокуратурата на Република България с оглед възможността за своевременно разкриване на извършителите на престъпления.