Има данни, че нападателят страда от психично заболяване и е настанен в Център за психично здраве
Във връзка с публикации в медиите за нападение над граждани в столичния квартал „Овча Купел“ - Софийска районна прокуратура съобщава, че ръководи досъдебно производство за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди, съобщиха от обвинението.

По делото е установено, че на 14 февруари мъж е нападнал без причина пострадалия и бременната му приятелка, докато двамата вървели по бул. „Монтевидео“ в кв. „Овча купел“, София.

Непознат нападна мъж и бременна жена в столицата на Свети Валентин (ВИДЕО)

Докато се прибирали към дома си, те били настигнати от непознат за тях мъж, който се насочил към пострадалия, след което му нанесъл удари с юмруци в областта на главата.

След инцидента пострадалите са подали сигнал за случая в 06 РУ-СДВР. В районното управление, преди този инцидент, били подадени още два подобни сигнала за нападение спрямо две момичета, като те също са били нападнати с юмруци от агресивния мъж.

Извършителят на деянието - мъж на 32 години, бил установен и задържан от органите на полицията. Има данни, че същият страда от психично заболяване, поради което към момента той е настанен в Център за психично здраве „Проф. Н. Шипковенски“ в София.

Предстои изготвяне на съдебно-психиатрична експертиза.