/ БГНЕС
Продължават проверките на тунелите в страната
92716
Продължават проверките на тунелите в страната
  • Продължават проверките на тунелите в страната
Днес Агенция "Пътна инфраструктура" започва инспекция на състоянието на тунелите по магистралите "Тракия" и "Струма", както и на първокласния път между София и Кулата. По двете магистрали не се предвижда спиране на движението, но превозните средства ще бъдат отклонявани на три места по пътя към Кулата.
 
Кои са най-опасните тунели у нас?

Специализирано звено, включващо експерти от пътната агенция, министерствата на транспорта и вътрешните работи и от Университета по архитектура, строителство и геодезия инспектират тунелите на магистралите "Струма", "Тракия" и първокласния път София - Кулата.

Днес от 8.00 до 17.00 ч. обект на проверка са двата тунела на магистрала "Струма" - при 56-ти и 82-ри км. Движението обаче няма да се спира. При работата на експертите последователно в дясната и лявата тунелна тръба ще се ограничава преминаването в изпреварващата лента и ще се намалява скоростта на движение.
 
Какво правят властите, за да обезопасят тунелите у нас? (ВИДЕО)

През днешния ден се осъществява и инспекцията на съоръженията на пътя София - Кулата. Отново от 8.00 до 17.00 ч. експертите ще проверяват трите тунела - при 370-ти, 383-ти и 388-ми км. В тези участъци движението изцяло се пренасочва към близките общински пътища.
 
На 28 февруари от 8.00 до 17.00 ч. ще се извърши проверка на тунела "Траянови врата" на магистрала "Тракия". Движението ще се ограничава последователно в дясната и лявата тръба на съоръжението и ще се извършва двупосочно в свободното платно.