/ / iStock/Getty Images
Поводът да бъде извикан за разпит било интервю в национална телевизия
Андон Тодоров, класирал се трети на изборите за кмет на Благоевград на първи тур, и заявил подкрепата си за балотажа за независимият кандидат Румен Томов, бе извикан тази вечер на разпит в полицията, предаде БГНЕС.

Поводът да бъде извикан за разпит било интервю на Тодоров в национална телевизия, което обидило кандидата на ГЕРБ за трети кметски мандат Атанас Камбитов. Заради събралите се пред полицията репортери, на Тодоров му било казано да се яви утре. Тодоров и още петима кандидати за кмет, неуспели на първия тур, заявиха подкрепата си за независимия Румен Томов, подкрепен от БСП, който е на балотаж с Камбитов.

„Използва се полицията и ресурса на държавата, за да могат да заплашат и да се спасят от метлата на народа. Много пъти съм чувал, че България е полицейска държава, но сега се убедих как се репресира, заплашват ми семейството, идват ми вкъщи, пред свидетели. Има натиск върху семейството ми, зная от къде идват нещата и съм убеден, че скоро ще излезе. Мен не ме е страх от никого. Призовавам хората да излязат в неделния ден и да покажат и че тях не ги е страх, за да възтържествува правдата. Призовавам всички – излезте, гласувайте, не се страхувайте. Ще изляза, ще гласувам за промяната, която предстои в Благоевград. Аз като гражданин, като личност давам подкрепата си за Румен Томов. Нашата партия дава подкрепата към независимия човека Румен Томов. Спекулира се със всичко останало. Властта за някой е всичко. Те се борят да оцелеят! Имам свидетели на разговори как той заплашва, че ще изсели семейството ми и мен от Благоевград. Човек, избран от хората, е срам да го каже. Това е истината и аз не се боя да я изрека“, каза Тодоров.