Приморско опитва да си върне имот от съдийка
Приморско опитва да си върне имот от съдийка / DarikNews. bg, Красимир Калудов
Приморско опитва да си върне имот от съдийка
31270
Приморско опитва да си върне имот от съдийка
  • Приморско опитва да си върне имот от съдийка

Общинският съвет в Приморско възложи на кмета Лиляна Димова да оформи и предяви иск, с който станалият скандално известен договор за отстъпено право на строеж да бъде обявен за нищожен.

Срокът за реакция на областния управител е 14 дни. Ако той не оспори решението на общинските съветници, кметът Димова ще започне съдебна процедура за връщане на общината на терена от 469 квадратни метра в атрактивната местност „Буруна".

Според планове там трябва да бъде построен градски парк, а в момента е издигната недовършена четириетажна постройка. Лиляна Димова и общинските съветници смятат, че договорът на съдия Деница Урумова от Благоевград е в противоречие с материалния закон.

Спорният имот е един от тези 400, за които предишната общинска администрация е издала заповеди за учредяване на право на строеж на хора с жилищни нужди. По-късно стана ясно, че за голяма част от тях няма решение на общинския съвет.

Част от заповедите липсват в архива на община Приморско, върху актовете за общинска собственост на имотите не е отбелязвано учредено право на строеж, договорите са дадени на заинтересованите, за да ги впишат сами, а някои от тях изобщо не са регистрирани в Агенцията по вписванията.

Други новини от Бургас