/ МВР
Екипи от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик установиха нива, засадена с марихуана, намираща се в местността "Чукурловица", в землището на панагюрското село Поибрене.

МВР

Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно.

Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис. В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67,25 кг листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 кг чиста зелена листна маса.

МВР

Задържани са двама жители на Петрич - на 30 и 51 години. Те са установени като стопани на нарконивата, занимавали се с отглеждането и последващата обработка на насажденията. 

Вчера мъжете са привлечени като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. С постановление на наблюдаващ прокурор срокът на задържането им е удължен до 72 часа.

МВР

По същото време колегите им от сектор "Криминална полиция" при РУ-Пазарджик извършили претърсване на два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. В първия, обитаван и стопанисван от 26-годишен мъж, криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса.

МВР

Във втория имот, който бил необитаем, органите на реда също открили засадени 36 растения. Така от двете места били иззети общо близо 67 кг зелена листна маса и 2,4 кг изсушена марихуана.

МВР

За срок до 24 часа са задържани обитателят на първия имот и 36-годишен мъж от Панагюрище- заподорзян за стопанисването на втория.

Процесуалните и оперативните действия по документиране на престъпната дейност и по трите случая продължават под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.