/ БТА
Държавният глава Румен Радев подписа указ за назначаването на Соня Йорданова Момчилова-Йовева за член на Съвета за електронни медии /СЕМ/ от президентската квота, съобщиха от прессекретариата на президента.

Соня Момчилова има над трийсетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността, се посочва в съобщението.

От 1991 до 2000 г. е работила в различни телевизионни формати на БНТ като репортер, редактор и продуцент. Създател и водещ е на радио- и телевизионни предавания в частни медии. Автор и преводач на книги за деца и възрастни. Има десетки публикации в различни електронни и печатни издания.

Соня Момчилова е специализирала връзки с обществеността и комуникации във Великобритания, Нидерландия, САЩ и Белгия в периода 2001-2006 година. Автор е на рекламни и предизборни кампании, експерт по политически, медийни и корпоративни комуникации.

Момчилова е била директор на пресцентъра на Министерството на правосъдието, директор на пресцентъра на МВР, директор на пресцентъра на Министерството на транспорта и комуникациите. Ръководител е на правителствената пресслужба във второто служебно правителство, назначено от президента Румен Радев.

Соня Момчилова ще заеме мястото на Ивелина Димитрова, която подаде оставка като член на медийния регулатор.