/ пресцентър, Министерски съвет
Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас - върху тези два приоритета на правителството акцентира министър-председателят Бойко Борисов при откриването на рудник "Ада Тепе" на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД, съобщава пресслужбата на кабинета.

Пред служителите на компанията премиерът Борисов отбеляза доброто изпълнение на редица програми на правителството, които допринасят за по-добрия облик на населените места. "Може би като сте идвали - сте видели пътя от Кърджали до Момчилград и Крумовград. Някои от вас може да си спомнят свлачищата, просто нямаше път, беше отнесен на няколко места", каза премиерът Борисов.
 
 

Официално откриване на рудника "Ада Тепе" край Крумовград

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 23 август 2019 г.

Той добави, че в инфраструктурата в региона са вложени десетки милиони, за да дойдат милиарди инвестиции.

Премиерът Борисов изтъкна значението на разкриването на повече работни места и осигуряването на добри възнаграждения. "Стотици български граждани - мюсюлмани и християни, работят тук. Догодина март месец 2700 лева ще е средната заплата, сега е 2100. Ще продължим в тази посока", заяви министър-председателят Бойко Борисов.
 
 

В инфраструктурата на Кърджалийския регион са вложени десетки милиони, за да дойдат милиарди инвестиции. Да разкриваме...

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 23 август 2019 г.

Над 1 милиард лева са инвестициите на "Дънди Прешъс Металс" ЕАД в България. Компанията започва дейността си преди 15 години в Челопеч, като над 860 млн.лв. са средствата, вложени в модернизация, подобряване на условията на работа, опазване на околната среда в града и района. В Крумовград инвестициите са 280 млн.лв. досега. Около 300 души работят в компанията в града, се посочва в съобщението.