Преиграват втория полуфинал между Левски Лукойл и Балкан на 24 май
Прекратиха мач от баскетболна лига заради ексцесии в залата
97507
Прекратиха мач от баскетболна лига заради ексцесии в залата
  • Прекратиха мач от баскетболна лига заради ексцесии в залата
Вторият мач между Левски Лукойл и Балкан Ботевград от финалната серия на Националната баскетболна лига тази вечер беше прекратен.

Срещата, от която остават още три минути и една секунда, ще се доиграе в четвъртък, 24 май, от 18.00 ч. пред празни трибуни в зала „Универсиада“ в столицата. Съставът, воден от Константин Папазов, води в резултата с 66:59.

ВИЖТЕ СНИМКИ от ексцесиите в зала "Универсиада" в Gong.bg

До тази ситуация се стигна след втората ескалация на напрежението между домакинските фенове и щаба на гостите. Малко преди края на мача полетя предмет от трибуните, от щаба на ботевградчани отвърнаха, след което грозните сцени взеха връх. Наложи се намесата на жандармерията, съобщава Gong.bg.
 


Състезателите на двата състава се прибраха в съблекалните. Взето беше решение двубоят да се доиграе пред празни трибуни, но привържениците на Балкан отказаха да напуснат залата. Така след изтичането на 60 минути срещата бе прекратена.
 
Меле по време на боксов мач, 8 са арестувани (ВИДЕО)

Първите сигнали за силно нажежаване на страстите между запалянковците и скамейката на Балкан бяха 25 секунди преди почивката на мача. Тогава по информация на очевидци е имало грозни нападки от страна феновете към щаба на тима от Ботевград, била е хвърлена и бутилка.
 
Президентът на Балкан Михаил Михайлов се намеси
, като слезе на терена и изведе състава от скамейката. Гостите дори заплашиха да не се върнат след почивката, ако феновете не бъдат преместени.


 
Кървав инцидент на дербито между ЦСКА и Левски, раниха полицайка

В крайна сметка буйните запалянковци бяха пренастанени, така че трибуните зад гостите бяха опразнени. Срещата продължи, но малко повече от три минути преди края й, грозните сцени отново доминираха на терена. Което сложи край на мача, който ще се доиграе в четвъртък - 24 май.