Преговорите с горските работници също се провалиха
Преговорите с горските работници също се провалиха / снимка: Sofia Photo Agency

След преговори в продължение на три часа и половина се провалиха преговорите между горските работници и Държавната агенция по горите.

В началото беше предложен проект за споразумение, но поради това, че в него не бяха разписани конкретни стойности за поетапното увеличение на възнагражденията на служителите в сектора, той беше отхвърлен. В него са липсвали и конкретни параметри за средствата за работно облекло, както и за заплащането за извънреден труд и при участието в гасене на пожари.

Самите протестиращи не бяха наясно със своите искания и на няколко пъти излизаха по време на заседанието, за да се консултират какво точно искат и до каква степен могат да отстъпват от предварително заявената позиция. След края на преговорите някои от участниците искаха в тях да се включи представител на Министерството на финансите, за да може поетите ангажименти да бъдат ясно регламентирани.

Преди започване на заседанието председателят на Държавната агенция по горите Стефан Юруков каза, че е възможно само изпълнението на исканията за заплащане на извънреден труд и парите, предвидени за работно облекло. Преговорите продължават в понеделник.