/ Община Бургас
Двете най-големи обединения в туризма - Алиансът на туристическата индустрия в България (АТИБ), и Конфедерация на българския туристически бизнес (КБТБ) ще подпишат Меморандум за сътрудничество и общи действия и ще създадат Национален кризисен щаб за спасение на туризма в България. Събитието ще запчне в 12.00 часа утре (на 8 септември), в пресклуба на БТА, съобщиха от организациите.

Организациите ще обединят усилията, опита и професионалната си експертиза, предприемайки общи действия за оцеляване на бранша и запазване на заетите в структуроопределящия за българската икономика сектор в тежките условия на глобална пандемия и последиците от нея за българския туристически бизнес.

Националният кризисен щаб за спасение на туризма в България ще обедини усилията на бизнеса и ще координира действията на различните му представители за защита на интересите му. От двете организации подчертават, че действията им нямат да имат политически характер и с тях няма да се преследват политически цели.

В 15.00 часа утре, на площад "Народно събрание", започва национален протест на българския бизнес, подкрепен от множество организации, чието оцеляване е поставено на карта с въвеждането на новите мерки срещу COVID-19 и липсата на компенсации за пострадалите сектори, се посочва в прессъобщението на двете организации.
БТА