"Гледка, която не е за описване". Това вижда един от първите, пристигнали на мястото на катастрофата на магистрала „Струма”. Васко Пиргов е от областната администрация на Перник. Той е събуден рано сутринта и пратен към мястото. Преди него са били само полицията и пожарната.

"Според мен грешката е на шофьора. Предна дясна гума е ударила знак, който е изхвърлен на 45 метра. Има около десетина колчета, където е набодена предна дясна дума. Оттам трагедията става необратима. Има разлив на гориво", обясни за NOVA Пиргов.

Заев за трагедията на „Струма“: Хората са избягали през прозорците на автобуса

По думите му още когато е тръгнал към мястото, излизайки на магистрала „Струма”, спира на бензиностанция. Оказва се, че автобусът е спирал за тоалетна именно там.

Автобус се запали на АМ „Струма“, над 40 души загинаха

"Изключваме, че водачът е заспал. От бензиностанцията до самото място е около 20 минути. Предполагам, че е объркал пътя, навил е рязко волана, забива предната гума в знака и оттам става трагедията. Автобусът се е запалил от предната страна. Тези, които са били отзад, са счупили задно стъкло и са избягали", обясни Пиргов.
 
NOVA