Пребитият свещеник от Стара Загора простил на нападателите си
Пребитият свещеник от Стара Загора простил на нападателите си / DarikNews.bg, Дарик Стара Загора
Пребитият свещеник от Стара Загора простил на биячите си
86958
Пребитият свещеник от Стара Загора простил на биячите си
Пребитият свещеник от Стара Загора простил на биячите си
  • Пребитият свещеник от Стара Загора простил на биячите си
  • Пребитият свещеник от Стара Загора простил на биячите си

Свещенодякон от Стара Загора Цветан Славеев е простил на нападателите си, сподели самият той. 37-годишният мъж беше брутално пребит от трима мъже с качулки. Той е с наранявания по главата и по едната ръка, с която се опитвал да се предпази от ударите, нанасяни му с метална палка. Побоят стана на един от централните булеварди в Стара Загора, по обедно време пред ужасените погледи на минувачи и преминаващи шофьори.

Трима мъже с качулки нападнаха свещеник в Стара Загора

Въпреки нараняванията, получени от бриталния побой свещенодякон Цветан Славеев си спомня за инцидента кротко, без злоба, без да търси отмъщение. Убеден е, че нападателите му са го объркали с някого, защото в живота му до вчера не е имало нито заплахи, нито повод, който да стане причина за случилото се.

"Зад мен, както си вървях, без да подозирам, усетих силен удар по главата. Извърнах се обратно да видя какво става. Нанесен ми бе втори удар и вече след него паднах на земята и в момента, в който падах, успях да видя, че са трима добре сложени мъже с качулки. Единият удряше с палка, а другите ме ритаха по тялото. През цялото време мълчаха. Аз започнах да казвам, че вероятно е грешка - да ме погледнат, да видят лицето ми, че са се объркали. Заради ударите се наложи да лежа с лице към земята и с ръце на главата, за да се пазя. Като видях, че няма да спрат, успях някак да се обърна към тях, махнах ръцете си от главата и казах "Вижте, не съм този, за когото ме смятате". Тогава те спряха. През това време бяха паднали портфейлът и мобилният ми телефон. Единият ги подритна към мен и хукнаха да бягат", разказа свещеникът.

Той не вини никого, че не му се притекъл на помощ, защото всичко се развило за около минута, през която получил близо 50 удара от три чифта ръце и крака. Славеев настоява, когато бъдат заловени мъжете, които са го пребили, да ги попита защо са го направили.

Славеев не е получавал заплахи. Свещеникът отхвърля вероятността побоят да е свързан с предишната му работа в деловодството на митрополията. Според него биячите са се припознали.

Други новини от Стара Загора