Вярвам, че това са предизборни страсти и всичко това ще се уталожи след изборите. Това заяви пред журналисти Венко Сабрутев, депутат от ПГ "Продължаваме Промяната - Демократична България". Думите му са коментар на изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано заяви в Ловеч, че за него "сглобката в момента не съществува".

Борисов: Сглобката за мен не съществува, ГЕРБ ще реши дали да продължим да работим заедно

"Факт е, че напоследък г-н Борисов често се шегува. Сериозните неща са, че ако не се направи реформа в службите, които с тяхното активно мероприятие успяха да откраднат вота на над 400 хиляди българи, наистина ще е трудно да се продължи напред, добави Сабрутев.

Той бе категоричен, че "активното мероприятие, което проведоха службите", е сериозен момент, който трябва да бъде обсъден от партиите, подкрепящи правителството.

На въпрос, свързан с приемането на бюджета, което бе поставено под въпрос от Борисов, ако не бъдат подкрепени определени инфраструктурни проекти, Сабрутев коментира, че вярва, че това са предизборни страсти и когато се върнат в парламента, нещата ще се уталожат.

Пеевски: Престанете с ултиматумите, България е по-голяма от интересите на всяка партия

"Борисов обича да се шегува, утре очакваме нова порция шеги", каза още депутатът. 
Десислава Антова/БТА