Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" иска изслушване на Сарафов в парламента за случая с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

"Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт.

Проверяват за частен съдийски клуб по случая с разстреляния Мартин Божанов - Нотариуса


Показанията и разкритията, които в последствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство." Това се казва в позиция на партия "Продължаваме промяната".

Кой е разстреляният Мартин Божанов - Нотариуса

"Затова предлагаме в Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд – да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи", заявиха от коалицията.

Делян Пеевски: Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно

"Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заседание на ПГ на Коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България", и внесено по съответния ред в Народното събрание", пише още в позицията.