/ Pixabay
В понеделник над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ниска облачност ще има само над крайните източни райони. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса, в София - около 22 градуса.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност и на места са възможни ръмежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 18-20 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Температури от -2 до 28 градуса ни чакат през октомври

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по най-високите части - до умерен, северен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 16 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.

Във вторник и в сряда в по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево. Значителна ниска облачност или мъгла ще има в часовете преди обяд над източните райони, там на отделни места ще има и ръмежи. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от североизток. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, като в отделни котловини, при стихване на вятъра, температурата ще бъде до около 3 градуса и там ще има условия за слани.

В първия ден от есента: На Витоша падна сняг (ВИДЕО)

Максималните температура ще бъдат между 18 и 23 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ