Ангел Ангелов
Ангел Ангелов / пресцентър, МВнР
България остава отворена за открит и прагматичен диалог със Северна Македония, който да възстанови доверието между двете държави и да активизира двустранното сътрудничество във всички сфери от взаимен интерес. Това послание на българската страна предаде посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов на среща с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, която се състоя на 20 май 2021 година.
 
В рамките на разговора бе потвърдена българската национална позиция, че поддържането на добросъседски отношения и получаването в рамките на процеса на разширяване на необходимите гаранции за изпълнение на Договора между двете страни от 2017 г. остават основен приоритет за България.

Буяр Османи: Все още има време за разговори с България
 

Османи приветства прагматичния подход на служебното правителство на България за връщане на доверието между двете държави и заяви, че очаква скорошна среща с българския външен министър Светлан Стоев. 
 
Двамата събеседници приветстваха предстоящото съвместно  пътуване на държавните глави на България и Северна Македония Румен Радев и Стево Пендаровски, които ще отдадат заедно почит пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим.