Поредна вечер на протести, които се проведоха в някои градове на страната.
 
Пътен възел „Даскалово“ край Перник и автомагистрала "Люлин" в този район бяха блокирани и непроходими за автомобили за няколко часа. Излезлите на пътя перничани с мотото "Промяната е възможна" поискаха за пореден път по-висок стандарт на живот и реформи в правителството. Недоволните пяха народни песни, играха хора. Протестът се охраняваше от полиция и жандармерия. Вчера протестиращи пред общината призоваха Жандармерията да свали каските и униформените го направиха, последваха ръкопляскания и подкрепа от хората, стиснаха си ръцете и протестът приключи.

След среща между властта и търговците: Мерки за поевтиняване на горивата (ОБЗОР)

протест София
БГНЕС

Пореден протест и на майките на деца с увреждания се проведе в София.
 
Точно в 17:30 ч., както всяка вечер, започнаха да се събират майките и хората, които ги подкрепят пред Министерския съвет. Те настояха за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването, с което ги нарече „кресливи жени с уж болни деца“. Малко преди 18:30 ч. тръгна традиционното протестно шествие към сградата на НФСБ на ул. „Раковски“ 134.
 
„Валери позор, оставка и затвор“ и „Всеки ден ще е така до оставката“, скандираха протестиращите. Пред сградата на НФСБ прозвуча химнът на България. След това протестното шествие тръгна обратно към Министерския съвет. На връщане към протеста на майките се присъединиха и около 20 протестиращи в защита на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, които се събраха пред сградата на Съдебната палата.
 
За утре е предвидено автошествие. То ще започне в 18:15 ч. пред сградата на БНБ, като ще потеглят в 18:30 ч. Не е ясна посоката.

Протести и автошествия в цялата страна срещу цените на горивата

Недовлните се събраха пред Областна управа.
Dariknews.bg

След като последователно блокираха кръстовищата пред Катедралата и Общината, протестиращите във Варна стигнаха и до Аспаруховия мост, предаде агенция „Фокус“. Преди да стигне до него, множеството за кратко блокира бензиностанция от голяма верига, която се намира на метри от моста. На място има полицаи и регулировчици, които не допускат коли в района на шествието. Униформените следяха на протеста да не се допуска ескалация на напрежение.
 
Спонтанен протест имаше и във Велико Търново, на изхода за София. Протестиращите бяха със своите автомобили. Исканията им бяха за по-високи доходи и по-висок стандарт на живот за младите хора. Протестиращите демонстрираха своите искания мирно, на паркинг в града, без да блокират пътища или да пречат на движението.

И тази вечер група протестиращи се събраха пред сградата на Областна администрация в Шумен. Те изразиха недоволство срещу работата на управляващите и поискаха оставката на Валери Симеонов. Сред недоволството на хора от протестиращите продължават да бъдат условията на живот, както и ниските доходи.

Пореден протест на недоволни от държавата добричлии
Дарик Добрич

Добрич също излезе на протест срещу високите цени на горивата, високите данъци, ниските доходи и неефективното управление на държавата.
 
Протестът започна с автошествие с развети флагове, знамена и надути клаксони. Те минаха през централните булеварди на града и направиха обиколка. Около 20:00 ч. хората се събраха пред сградата на общината. Те издигнаха плакати „Системата ни убива“, „Оставка“, „Времето ви изтече“, „Ние нямаме политици, а имаме платени марионетки“.
 
Хората заявиха, че протестът вече не е само на майките на деца с увреждания, а на всички граждани и на целия народ. Поискаха оставката не само на вицепремиера Валери Симеонов, но и на цялото правителство и казаха, че няма да се откажат, докато исканията им не бъдат изпълнени. Утре вечер отново протестиращите ще се съберат в Добрич пред общината, но вече няма да има автошествие, а в неделя ще има и обеден протест.

Пореден протест на недоволни от държавата добричлии
Дарик Добрич