Политиците да не се заиграват с религията, призова благоевградският мюфтия
Политиците да не се заиграват с религията, призова благоевградският мюфтия / netinfo
Политиците да не се заиграват с религията, призова благоевградският мюфтия
57080
Политиците да не се заиграват с религията, призова благоевградският мюфтия
  • Политиците да не се заиграват с религията, призова благоевградският мюфтия

Ако мюсюлмани и християни поставят бариера в общуването си, в годините тя ще се превърне в ров, който идното поколение няма да може да прескочи. Нека обществото намери добрия тон и покаже, че хората от различните религии могат да съжителстват заедно, апелира районният мюфтия от Благоевградско Айдън Мохамед.

Той призова политиците да не заиграват с религиозните ценности на хората, тъй като по думите му последствията ще бъдат жестоки, имайки предвид взаимоотношенията между хората. Изказването на Айдън Мохамед е във връзка с повдигнатите обвинения срещу 13-те имами за ръководене и членуване в радикалната организация. Делото се гледа в Окръжния съд в Пазарджик. Според Айдън Мохамед определени политически групи имат интерес от това дело. "Това е поредната серия на възродителния процес в България, филмът продължава с различни сцени и артисти", смята той.

Седем от 13-те подсъдими са от Благоевградска област - Ахмед Абдурахманов от Сатовча, Исмет Джалев от Благоевград, Мохамед Камбер от гоцеделчевското село Лъжница, учителят Юсуф Горелски от белишкото село Горно Краище, съпругата му Найме - също учителка, основателят на Съюза на мюсюлманите в България Али Хайредин и Али Ибрахим, ходжа от якорудското село Аврамово. Те са обвинени в членуване в незаконната фондация „Ал Уакф ал Ислями".

От днес до 7 октомври се провежда Седмица на отворените джамии. В рамките на отворените врати всеки, който има желание, може да се запознае отвътре с храма.

Други новини от Благоевград