/ iStock/Getty Images
Серията от обири в банки, чейндж бюро и каса от последните дни е причина днес полицията да вика на среща фирмите, охраняващи банкови клонове.

Целта на срещата ще е вътрешното министерство да посъветват финансовите институции да предприемат по-засилени мерки за сигурност. Възможно е МВР да осъществява временна охрана на банковите клонове.

Нов обир на банка в София, задигнаха 11 000 лева

Отделно днес, МВР и прокуратурата трябва да дадат повече подробности за задържаните двама висши полицаи в столицата. Заместник-началникът на Трето РПУ и шеф на сектор в СДВР бяха арестувани при операция на прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност" на МВР.

Вчера в София беше обран поредния банков клон от маскиран и въоръжен мъж. Само два дни по-рано, в понеделник, беше обран клон на банка на булевард „Мадрид” също в София.

СДВР: Няма връзка между двата извършени обира на банки в София (ВИДЕО)

Вчера двама маскирани влязоха в офис за плащане на сметки във Враца, заплашиха двете касиерки вътре с ножове и отмъкнаха около 3000 лева. В Шумен маскирани и въоръжени задигнаха около 10 хиляди в различни валути от чейндж бюро като завързаха служителката със свински опашки. В началото на седмицата в Перник полицейски служител от управлението в Радомир, с маска на лицето, обра игрална зала в миньорския град.
БГНЕС