Шефът на „Вътрешна сигурност” обясни, че е бил под влиянието на Оскарите
Полицай е извършил въоръжен грабеж на игрална зала в Перник на 7 февруари тази година, стана ясно по време на брифинг на МВР и прокуратурата в миньорския град. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа. Обвиняемият е направил пълни самопризнания. 

Около 3:40 часа на дежурния на ОД на МВР е постъпил сигнал за грабеж на игрална зала и че неизвестно лице, след като е заплашило с пистолет служителка, е отнело от нея чантичка с 3 000 лева служебни пари. 
 
 
Брифинг на МВР и прокуратурата за разкрито престъпление в Перник

Служител на МВР обрал игрална зала в Перник. Това съобщиха на брифинг от МВР и прокуратурата. Подробности четете тук: https://bit.ly/3bw4ng4

Публикувахте от Новините на NOVA в Вторник, 11 февруари 2020 г.
 

"Това е един от най-тежките брифинги за мен. Все пак се касае за служител на МВР, който е извършил тежко криминално престъпление. Служителят е от униформения състав на вътрешното министерство, но деянието е много тежко. Служителят има тежко финансово състояние и семейно положение, но това не го оправдава.", каза старши комисар Стефчо Банков, директор на Дирекция „Вътрешна сигурност”.

"Окръжната дирекция в Перник e извършвала наблюдение по отношение на новоназначените служители. Въпросният полицай е с малък стаж, но е много комбинативен и с добри социални умения. Не сме имали никакви индикации, че е възможно да извърши това деяние", допълни старши комисар Банков.

обир Перник
МВР

"Извършителят най-вероятно е бил повлиян от Оскарите, тъй като е извършил деянието с маска и възползвайки се от спечелилия наградата - Маската, може би е решил да бъде комуникативен", разкри още той, като най-вероятно визира филма "Жокера" и спечелилият Оскар за най-добра мъжка роля Хоакин Финикс.  

Полицейският служител е около 28-годишен и работел към Районното управление в Радомир. Използваното оръжие не е незаконно. Отдалечил се е от местопрестъплението пеша, тичайки. 

обир Перник
МВР

обир Перник
МВР

обир Перник
МВР