/ DarikNews.bg, архив
Полицията издирва 42-годишния Красимир Пешев с прякор Мраморския, за извършено престъпление в столицата. Той се издирва, след като при опит да бъде задържан, оказал яростна съпротива и избягал. 

Двама души са задържани вчера за поредица от кражби в София. Групата се състояла от общо четирима, но при опита за арест единият оказал съпротива и избягал, а другият още не е установен.
 
Двама са задържани и двама са избягали след грабеж в София

Последната им кражба била вчера сутринта, когато задигнали метална каса с 10 000 лева от магазин в кв. "Люлин". При извършените обиски на адресите им са намерени вещи от общо четири отделни кражби в последните две седмици на обща стойност около 160 000 лева.
 
Групата била следена в последните седмици, като в началото на декември полицаите наблюдавали и тренировката за вчерашния обир.
 
Групата нахлула в магазина, заплашила охранителя и изнесла касата. По-късно през деня двама от тях - Стоян Илиев-Дългия и Николай Илиев-Понти - били задържани в своите автомобили.

Красимир Пешев с прякор Мраморския
Красимир Пешев с прякор Мраморския/МВР, пресцентър

При опита за арест на третия от групата - Красимир Пешев-Мраморския, обаче той оказал съпротива, блъснал полицейската кола и няколко паркирани автомобила и избягал, като до момента е в неизвестност.

Още за случая прочетете ТУК


Хората, които имат допълнителна информация за издирвания, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото районно управление на МВР.