Полицейският началник в Асеновград арестуван заради брулени орехи
Полицейският началник в Асеновград арестуван заради брулени орехи / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Полицейският началник в Асеновград арестуван заради брулени орехи
81890
Полицейският началник в Асеновград арестуван заради брулени орехи
  • Полицейският началник в Асеновград арестуван заради брулени орехи

Арестът на Димчо Темелков бил показен и заради прикриването на лица, събирали орехи от дърво в града. Колеги на началника на полицията в Асеновград му сложили белезници при задържането, а сред тях бил и полицай, който кандидатствал навремето за същия пост.

Това заяви днес адвокатката на отстранения вече от длъжност началник на Районното управление в Асеновград Зоя Тошкова. Тя уточни, че ще обжалва сумата на паричната гаранция от 2000 лева, срещу която Темелков бе пуснат на свобода.

Скандални разкрития за арестуваните полицаи

Според Илко Трайков, който също е оглавявал участъка в Асеновград до 2010 г., акцията е парадоксална, тъй като през юли Темелков е награден за професионализъм от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По  същото време вероятно тя е подписала разрешение за използването на СРС-та при разработката на случая.

Бившият служител на полицейския участък в Садово Тошко Делев определи акцията по задържането на двамата полицейски началници в Асеновград и Първомай не като мащабна операция, а като полицейска излагация.

Още новини от Пловдив