/ БГНЕС
Десет екипа специално обучени полицаи с автомати ще охраняват стратегически обекти в София по новогодишните празници в периода от 30 декември до 2 януари. Това съобщиха от СДВР.
 
Традиционният новогодишен концерт ще се проведе на площад Батенберг”, който ще бъде заграден с тежка техника и 12 екипа жандармерия, за да се попречи на опити за навлизането на автомобили или камиони сред празнуващите.

жандармерия
БГНЕС

Началникът на „Охранителна полиция” в СДВР Борислав Муров коментира, че мерките са взети заради последните терористични актове в европейските страни:
 
Новосформираните тактически екипи, които са полицейски служители, обучени от специализираните полицейски сили, са обучени и във връзка с председателството ни срещу активен стрелец. За новогодишната нощ от вчера сме започнали денонощно охрана на площад „Батенберг“, започна изграждането и на сцената. Ще имаме достатъчно служители. Освен полицаите в новогодишната нощ, ще има и допълнителни полицейски екипи на всички бежански центрове“.

полиция
БГНЕС

Муров обясни, че в новогодишната нощ на площад „Батенберг” ще има изградени общо осем КПП-та, които ще пропускат гражданите към площада.
 
Хората не трябва да носят в себе си чадъри, стъклени бутилки, остри предмети, пиротехника и пистолети. И още:
 
„Ще има изградени 8 КПП-та. Ще има две линии с тежка техника, заедно с 12 екипа жандармерия. В метрото на основните метростанции ще бъде засилено полицейското присъствие, а също пред и около входовете за метрото.“
 
Всички линии на градския транспорт в столицата ще работят през цялата новогодишна нощ в диапазон от 20 до 40 минути.

полиция
БГНЕС