"Тези хора стават един общ отбор - отборът на България", заяви Кирил Петков
Съпредседателите на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и Асен Василев потвърдиха подписването на коалиционното споразумение с "Демократична България", "Има такъв народ" и "БСП за България". 

Пред журналисти в парламента те представиха подписания от лидерите на трите формации документ.

Още утре президентът ще връчи мандата за ново правителство. А на обяд от „Продължаваме Промяната” ще представят структурата и състава на предлагания от тях Министерски съвет.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ТУК

ПП и БСП подписват споразумение
ПП


Радев връчва мандата на „Продължаваме Промяната“ на 11 декември


Така коалиционният договор вече е факт, той бе подписан от лидера на ИТН - Слави Трифонов, председателя на БСП - Корнелия Нинова, и Христо Иванов от "Демократична България".

"Току-що споразумението беше подписано от всички наши коалиционни партньори", заяви в първите минути след това Кирил Петков.

Той посочи, че за първи път в най-новата история на България има такъв детайлен документ по всички възможни политики.

"Документът е 140 страници и реално ще даде възможността тази коалиция да бъде здрава и да работи за дълго време. Има детайлни политики, детайлни задачи и всеки един министър в това правителство ще трябва да се справя с тези задачи", каза той.

ДБ и ПП подписване на коалиционно споразумение
ПП


Кирил Петков заяви, че всеки от коалиционните партньори ще носи отговорност за отбора, който предлага. "Тези хора стават един общ отбор - отборът на България, и ние ще изискваме резултатите, които всички заедно сме се съгласили, че трябва да постигнем", категоричен бе Петков.

„Чувството е добро, защото голяма част от трудните решения бяха изчистени предварително“, заяви Асен Василев по повод на подписването.

"Както знаете, има доста спорове, има доста разногласия между тази коалиция, тя не е естествена коалиция, три пъти минахме през избори, за да стигнем дотук, и бе много важно да се стиковат политиките, така че всеки един коалиционен партньор да е направил необходимите отстъпки, за да има една обща политика, и голяма част от тези трудни решения да са предварително изчистени", допълни той.

ИТН и ПП коалиционно споразумение
ПП


Кирил Петков заяви, че утре мандатът за съставяне на правителство ще им бъде връчен в 10.00 ч. от президента Румен Радев и ще бъде върнат изпълнен.

В 13:00 ч. в сградата на Народното събрание ще бъде представена структурата и съставът на новия Министерски съвет.

Документът с разписаните от коалицията мерки, цели и политики се очаква да бъде публикуван на страницата на "Продължаваме Промяната" по-късно тази вечер.
БТА