Осъдиха водача, шофирал пиян в насрещното на магистрала "Тракия" близо 20 километра. В съдебната зала днес мъжът, който е на 39 години, призна вината си. В крайна сметка магистратите решиха - 2 години затвор ефективно и 4 години без право да управлява МПС.

Задържаха пиян мъж за шофиране в насрещното по АМ „Тракия“


Той бе предаден на съда за това, че на 29 март 2023 г. на автомагистрала "Тракия“, в района на км 112, в землището на с. Цалапица, е управлявал автомобил с концентрация на алкохол 1,53 промила, установено по надлежния ред с химическа експертиза, след като е бил осъден и преди за същото деяние.

Повдигнаха обвинение на мъжа, карал в насрещното на АМ „Тракия“

По делото са извършени процесуално-следствени действия, като то е внесено в съда само два дни след деянието. Установено е, че Д.Г. е шофирал в насрещната лента на автомагистрала "Тракия“, като за това са били подадени множество сигнали в полицията.

12 км в насрещното по „Тракия“ - заловеният пиян шофьор имал и други нарушения

Справка в информационната система сочи, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. За други нарушения на ЗДвП са му връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.
Агенция "Фокус"