Задържаха пиян мъж, шофирал в платното за насрещно движение на автомагистрала "Тракия". Водачът, който е управлявал автомобила под въздействие на алкохол, е изтърпявал 4 присъди, има наложени над 10 акта и 2 глоби с фиш, съобщиха от полицията.

Около 8 часа днес оперативният дежурен в сектор "Пътна полиция" подал сигнал за забелязан автомобил, който пътува в аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас.

Хванаха шофьор с над 3 промила в Бургаско

След бърза координация между екипите и незабавна реакция от служители на Зонално жандармерийско управление автомобилът бил спрян в района на пътен възел Цалапица. Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила. Създадена е организация да му бъде взета кръвна проба за химически анализ.

В обясненията си мъжът посочил, че се е объркал при включване на аутобана от територията на Пазарджик. С полицейска заповед той е задържан и срещу него е започнато разследване.

Допълнителна справка в информационната система сочи, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. За други нарушения на ЗДвП са му връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.
Агенция "Фокус"