/ Министерство на туризма
Писта "Стената" на Витоша отново посреща туристи от днес, след 10 години прекъсване. Условията, които предлага за практикуване на зимните спортове, са отлични и апелирам повече хора да я посетят. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си на място, съобщиха от министерството.

Тя е подчертала, че именно снежните спортове подпомагат укрепването на здравето и могат да се практикуват безопасно, дори и в условията на разпространение на коронавируса.

Министърът е посочила още, че планината е чудесен избор за посещение и развлечение в свободното време, а близостта на Витоша до София улеснява достъпа както на столичани, така и на гостите на града. Призовавам повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, защото това е едно от малкото сигурни за здравето места, е допълнила вицепремиерът. 

По думите й всички лифтове и съоръжения работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, утвърдени от здравните власти.

Предстои ваканция за учениците и именно разходка в планина е прекрасна възможност за прекарване на свободното време, е коментирала министърът.

Тя е апелирала към всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

В последните дни отчитаме сериозен интерес, е посочил Емил Димитров, мениджър ски писти "Витоша ски". По думите му търсенето е толкова голямо, че се налага да се връщат хора, които не могат да ползват лифта. Той е обяснил още, че в момента условията са отлични, има повече от 1,5 м естествен сняг, което е много рядко, и се очаква и в следващите дни да има още по-сериозен интерес.