Пиян американски войник ударил дете в Сливен
Пиян американски войник ударил дете в Сливен / снимка: БГНЕС, архив

Американски военнослужещ от международния контингент на полигон „Ново село" е зашлевил шамар на дете в Сливен. След инцидента мъжът е откаран в полицията в града.

Инцидентът е станал този следобед в центъра на града.

Група военни от полигона, които имали свободен ден от учението, което се провежда там, се разхождали, разговаряли по между си, когато в района между сградата на общината и Пето училище били заговорени от деца, чули английска реч.

По време на разговора единият от военните, видимо пиян, поискал от едното от хлапетата мобилния му телефон. Опитал се да проведе разговор, не успял да се справи с менюто на GSM-а и децата му се присмели. Това ядосало военния и той ударил шамар на едно от децата.

Свидетел на инцидента станал служител на общинска охрана, който веднага алармирал полицията. Пристигналите служители на реда прибрала военния, който е американски гражданин.

В управлението били повикани и родителите на удареното дете, които, след като военният се извинил, отказали да повдигнат обвинение.

Провинилият се военен е предаден на прекия си командир и Военна полиция, уточняват от Областната дирекция на МВР - Сливен.

Други новини от Сливен