/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила и ударени коли, съобщиха от обвинението.

На 10 март, около 21:30 часа, е бил получен сигнал, че в Пловдив, водач на лек автомобил, е ударил последователно четири паркирани автомобила на ул. „Стамат Икономов“. На място са пристигнали полицейски екипи, които установили, че шофьорът е мъж на 25 г. и е неправоспособен.

Кон с каруца помете четири паркирани коли, в едната имало хора (СНИМКИ)

Той е бил тестван с техническо средство „Дрегер“, което е отчело 2,28 промила алкохол в издишания въздух. Пострадалите автомобили са „Алфа Ромео“, три броя, и „Пежо“.

Водачът е задържан. Под надзора на Районна прокуратура се извършват активни действия по бързото производство - оглед на местопроизшествие, назначени са експертизи за нанесените материални щети, разпити на свидетели и други.

Предстои той да бъде привлечен като обвиняем и съответно да бъде извършена преценка за налагане на мярка за неотклонение. Бързото производство ще приключи в законноустановения срок.