Певицата Кристина Димитрова защити Слави Бинев и обвини Стефан Данаилов
Певицата Кристина Димитрова защити Слави Бинев и обвини Стефан Данаилов / снимка: БГНЕС, архив
Певицата Кристина Димитрова защити Слави Бинев
76711
Певицата Кристина Димитрова защити Слави Бинев
  • Певицата Кристина Димитрова защити Слави Бинев

Естрадната певица Кристина Димитрова се изяви като един от най-активните защитници на Слави Бинев като председател на Комисията по култура и медии.

Димитрова дойде в парламента, за да окаже моралната си подкрепа към Слави Бинев.

Кристина Димитрова обясни, че иска Бинев да разкрие начините, по които шоубизнесът може да се възползва от европейското финансиране. Димитрова дори обвини бившия шеф на комисията по култура Стефан Данаилов, че не е направил много за сектора в предишното Народно събрание.

„С цялото си уважение към бившия шеф на Комисията Стефан Данаилов - какво се случи през тези години?! Какво успя да направи за българската култура, която в момента е на дъното. Всички обвиняват Слави Бинев заради едно заведение, а толкова много журналисти през всичките тези години подкрепяха точно тази чалга, този кич, който постоянно беше по първите страници и се възпитаваше младото поколение с това", подчерта певицата.

Кристина Димитрова заяви, че познава Слави Бинев. По думите й той е изключително честен, изключително точен, много ерудиран, с изключително възпитание и е човек бизнесмен: „Аз искам наистина на този пост да бъде човек бизнесмен, който да разбира и да е работил толкова години с финанси. Аз като професионалист през всичките тези години не можах да забогатея, колкото и смешно да звучи това. И не само аз. Много културни дейци, много изпълнители наистина не могат да си поемат сметките. Смятам, че един такъв човек, който умее да работи с финанси, тъй като ние ще бъдем в пряк контакт с него, би могъл да ни даде много идеи, много съвети особено ако той по някакъв начин успее да ни покаже по какъв начин наистина да се възползваме от тези субсидии от Европейския съюз".