/ МВР
Със свой указ президентът Румен Радев назначи Петър Тодоров за главен секретар на Министерството на вътрешните работи. Това съобщиха от МВР.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на главен комисар Тодоров документа за назначаването му на длъжността. Главният секретар бе представен официално пред ръководителите на дирекции и служби в МВР от министъра и заместник-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Служебното правителство предлага нов главен секретар на МВР

Петър Тодоров е с дългогодишен професионален стаж в системата на МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в ОДМВР - Пловдив.

Петър Тодоров главен секретар на МВР

Завършил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ – Велико Търново. От октомври 1989 г. започва едногодишен оперативен курс в Академията на МВР, където се обучава и през следващите две години. От септември 1992 г. започва работа като разузнавач към „Магистрална полиция“. През 1998 става началник на група в сектор „Криминална полиция“ в Трето РУ - Пловдив, а от 2003 г. ръководи сектор „Престъпления по пътищата“ в пловдивската дирекция на МВР.

Петър Тодоров главен секретар на МВР

От октомври 2005 г. е началник на Първо РУ – Пловдив и е на този пост до назначаването му за заместник-директор на ОДМВР - Пловдив на 20.05.2021 г.

Ивайло Иванов: Разбрах от медиите за отстраняването ми (ВИДЕО)

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 25.06.2021 г. е временно преназначен за директор на дирекцията.