/ БГНЕС
"Ние не сме имали директен внос по никакъв начин от България за Украйна. Не знам какви са тия документи, но съм сигурен, имаме експорт към наши традиционни партньори, към страни от Европейския съюз, но такъв директен трансфер България-Украйна няма", така премиерът Кирил Петков коментира пред журналисти горещата тема с износа на български оръжия за Украйна.  

"Това, което сме обсъдили до този момент с изпълнителния съвет на "Продължаваме Промяната", че съставът няма да бъде променен засега. Тази вечер имаме пак среща. Ние сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат", заяви Петков по темата със съставянето на новото правителство, след като предишното бе свалено с вот на недоверие. 

"Не искам да говоря още за отделни министри, защото докато нямаме подкрепата на независими депутати, за които ни се надяваме да продължим, да видим дали имаме такъв шанс, още не искам да влизам в конкретика в самите министерства", добави Петков. 

"Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори. Това са самият Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, г-н Костадин Костадинов, самият той, както и Слави Трифонов, самият той. Доколкото знам Тошко Йорданов не може да направи една стъпка, или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов. Така, че за съжаление, и с него няма да можем да говорим, но с всички останали сме готови да говорим. Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието може още да контролира средствата, които би трябвало да отидат при хората, а не при няколко фирми, какъвто беше опитът от "Има такъв народ". Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което работи за хората", заяви Петков. 

"Вярвам, че България е богата държава.", категоричен е Петков.