Мафията току що загуби коалиционния си партньор, обяви премиерът Кирил Петков на извънреден брифинг на "Продължаваме промяната".

"Благодаря за огромната сила на депутатите от ИТН и на Радостин Василев, който се бореше срещу мафията в спорта, въпреки, че нямаше КПКОНПИ да му помогне. Защото Слави Трифонов не искаше да се избере председател. България и нейната история винаги са зависили от смели хора и аз днес ги видях - лоялността им не е към бившия певец и неговите приятели, който каза, че няма нищо общо със завладяваната турска граница", каза още Петков.

Двамата с Асен Василев бяха категорични, че не са "купували" хора от ИТН с постове и пари.

ИТН: Радостин Василев е мутра, натискат депутати да се отцепват със заплахи

"Тези хора от ИТН не дойдоха в подкрепа на правителството. Те казаха, че са против съществуващия модел на задкулисие в тяхната партия. Разчитам, че това ще бъде заразително и ще имаме мнозинство на хората, които ще кажат "Не на мафията", обясни още премиерът. Ако обаче мнозинство не бъде постигнато, тогава единственият изход са предсрочни избори, обясниха още двамата съпредседатели на "Продължаваме промяната".

"Ние вярваме, че има хора, които са господари на себе си и ще имат смелостта да застанат ясно на страната на народа. Ако не се събере такова мнозинство отиваме на избори и хората ще застанат ясно на собствената си страна и ще накажат мафията", категоричен бе Асен Василев.

Радостин Василев: Мафията проби в „Има такъв народ“

Към отцепилите се депутати от ИТН вече има получени заплахи. "Така че ще им бъде сложена охрана", добави премиерът Петков.

"Радвам се, че в НС вече има свободни депутати, които могат да действат по съвест и в името на народа. Надявам се те да стават все повече - както в този парламент, така и във всички бъдещи. Държавата трябва да се управлява от законно избраните й представители. Не от диванчета и фотьолчета, не от хора, които нямат смелостта да влязат в тази сграда и да положат клетва. Това е причината е да сме в батака, в който сме. Не може да ни управляват сценаристи задкулисно или от бивши премиери в джипки. Или от почетни председатели в сараи. Мафията загуби възможността да си сформира правителство", категоричен беше той.