/ БГНЕС
Няма да подкрепим предложението на ГЕРБ за 1 лв. партийна субсидия, но ще подкрепим тя да е 0 лв. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента във връзка с партийната субсидия.

Парламентът решава за намаляването на партийната субсидия

"Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лв. субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори", каза Пеевски. На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски посочи, че 1 лв. е фалит на партиите. "Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите", допълни още Пеевски.

Борисов: Предлагаме 1 лев партийна субсидия

По повод идеята си за намаляване на ДДС върху хляба, лекарствата и книгите, ДПС днес ще проведат първите си консултации с представители на фармацевтичната индустрия, а утре ще имат среща с хлебопроизводителите. Делян Пеевски уточни, че ако няма гаранция, че цените ще се понижат, няма да правят предложение за намаляване на данъка добавена стойност.

„Ако няма гаранции за реално намаляване на цената на хляба с диференцирането на ДДС, то изобщо няма да предлагаме такава мярка. Утре също има консултации с производители, но целта е крайната цена на хляба да се намали, а не само да пада цената за производителите“, допълни Пеевски.

ДПС обмисля законопроект за намаляване ДДС на хляба

„Радваме се, че управляващите ни чуха за безплатните детски градини. Искаме безплатни детски градини. Продължаваме с намаляването на ДДС на хляба, а след това и на книгите“, завърши Пеевски.