/ БГНЕС
ДПС обмисля законодателни инициативи за намаляване на ДДС върху хляба, лекарствата и книгите и за безплатни детски градини. Това съобщи пред журналисти депутатът от Движението Делян Пеевски.

„Мислим да внесем проект за сваляне на ДДС върху хляба на 5%, защото това е голям проблем, да помислим за лекарствата и книгите и за безплатни детски градини”, посочи Пеевски и добави, че от всички ще търсят подкрепа.

БГНЕС

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев съобщи, че първо ще проведат срещи с хлебо- и зърнопроизводителите и с фармацевтичния бранш, защото не искат да бъдат популисти. „Трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, за да го направим, защото иначе може да се получи обратният ефект - те да задържат цените и само да им се увеличат печалбите”, коментира той.
 
От ДПС ще обмислят и безплатен пакет за детските градини, за да може майките да се реализират и да работят. Това е огромен проблем в цялата страна, не е само в София, видяхме го, коментира той.

БГНЕС

Цонев посочи, че в програмата им е заложено строителство на детски градини. Следващият пакет, който ще обмислим, ще бъде за реално облекчаване на бизнеса, като тук говорим за скъсяване на пътя на една инвестиция, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС.
 
В отговор на въпрос той отрече законодателните инициативи да имат общо с изборите.
БТА