Председателят на ДПС Делян Пеевски заяви, че е ясно, че страната отива към избори. 

"В случая е ясно, че отиваме на избори, всичко друго, което се случва е някакъв фарс и мъка", коментира той пред журналисти.

"Нека да запазят достойнството си всички и да отидем да видим какво доверие ще ни дадат хората", допълни Пеевски.

Той заяви, че изключва третия мандат, ако отиде при ДПС.

Пеевски коментира, че има близост с Бойко Борисов и ПП-ДБ "9 месеца работихме заедно всеки ден и такива закачки, че той е бил свидетел - и аз съм бил свидетел на всичко. Сега всичките да се обясняваме, най-смешно ще бъде, ако в кампанията се отричаме едни от други, ще започне едно говорене кой на кого е близък", каза още той. 

"Единственото, което сме обсъждали по време на техните разговори бе споразумението в частта с конституционното мнозинство, което се изисква за тези органи, които изискват 160 гласа", коментира Пеевски.

По думите му са направили всичко, което са могли, да няма избори. "По никакъв начин не се намесихме и чакахме да се разберат, но както видяхте те не се разбраха", допълни той.

"Според мен ПП-ДБ изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори, те не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни на тяхната тежест, нямаше да отидем на избори. Ясно бяхме казали, че ако се разберат - ще продължим да подкрепяме, защото България не е хубаво да изпада в безвремието на предсрочни избори", заключи Пеевски.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня