/ iStock/Getty Images
Депутатът Делян Пеевски направи ново дарение за медиците. Този път той предостави безвъзмездно за персонала на "Спешна помощ" в София 500 предпазни маски и още 500 очила. Той осигури за спешните екипи и 1500 защитни облекла.

Пеевски направи и поредно дарение за Военномедицинска академия, този път предостави на лечебното заведение 700 теста за коронавирус.

1 000 теста са дарени от Делян Пеевски и за старозагорското село Паничерево, което беше поставено под карантина със заповед на здравния министър заради избягал пациент с COVID-19 от болницата в областния град. 

Народният представител се оказа най-големият дарител до момента за лечебните заведения и медиците, като предостави медицинска апаратура - респиратори, консумативи, защитни средства и тестове за близо 3,5 млн. лв. Дарения бяха предоставени и за възнаграждения на медиците на първа линия в битката със заразата.

Над 2 милиона дари Пеевски за борбата с коронавируса

Те бяха разпределени не само за големите софийски болници като "Пирогов", ВМА, "Александровска" и "Софиямед", но и за много лечебни заведения в страната.

След като стана ясно, че няма достатъчно тестове за жителите на Банско и планирания там скрининг за коронавирус, Пеевски дари 2000 теста, които с вече осигурените дават възможност да бъде тествана 1/3 от населението на курортното градче.

Пеевски дари 60 000 лв. за бебешки респиратори в АГ Варна (ВИДЕО)

Преди ден пък Пеевски се отзова на апела за помощ на АГ болницата във Варна, която спешно трябваше да закупи реанимационна апаратура за новородени. Вече 470 банскалии са тествани до момента, от които 35 са положителни. Депутатът предостави като дарение 60 000 лв., които акушер-гинеколозите ще използват за покупката на кръвно-газов анализатор и респиратор за бебета.