/ БГНЕС
Парламентът ще гласува на първо четене предложения за промени в Изборния кодекс. Това предвижда програмата на депутатите за тази седмица.

Народните представители ще разгледат на второ четене промени в Закона за радиото и телевизията и в Наказателния кодекс. В програмата са още първо четене на промени Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, в Закона за българските лични документи, в Кодекса за социално осигуряване и в Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор.

Промени в ИК предвиждат машинният вот навсякъде в страната да се отложи

Очаква се в четвъртък депутатите да гласуват на второ четене промени в Закона за Българската народна банка и в Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз. В проектопрограмата е и първо четене на промени в Закона за устройство на територията.

За петък се предвижда първо четене на промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, а след това традиционният парламентарен контрол.